loadingimg

Wczytuję dane...
/
  • pl
  • en
  • de
  • cz
0 szt. / 
0.00 PLN
  • Szukaj
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 6 MAGNUM
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena dostępna po zalogowaniu i aktywacji konta
  • Kod producenta: DEC6363
Produkty Powiązane
  • Opis produktu

DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 6 MAGNUM
SZCZEP DROŻDŻY PRZEZNACZONY DO DUŻYCH NASTAWÓW - NAWET DO 500L

Drożdże gorzelniane Coobra 6 Magnum to mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich szczepów drożdży:

  • przefermentują 6kg cukru w 2-3 dni
  • uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.

Uwaga: szczep przeznaczony specjalnie do dużych nastawów - nawet 500l!
Otrzymany alkohol jest delikatny i łagodny w smaku oraz zapachu. Wysoka jakość finalnego wyrobu.

Instrukcja dla 1 opakowania:
6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Czas fermentacji to 2-3 dni.

Proporcje dla dużych nastawów.
Objętość nastawu Ilość wody Ilość cukru Ilość opakowań coobra 6 temperatura przy starcie fermentacji Optymalne temperatura Dopuszczalna temperatura
25L 21L 6kg 1 30°C 25°C 20-30°C
100L 85L 24kg 4 22°C 22°C 15-25°C
200L 171L 48kg 8 20°C 20°C 10-25°C
500L 428L 120kg 15 20°C 15°C 10-20°C



UWAGA!!! Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta.W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.

Produkty Powiązane
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...