loadingimg

Wczytuję dane...
/
  • pl
  • en
  • de
  • cz
0 szt. / 
0.00 PLN
  • Szukaj
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA PURE
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena dostępna po zalogowaniu i aktywacji konta
  • Kod producenta: DEC6325
  • Realizacja zamówienia: 24

Produkty Powiązane
  • Opis produktu

DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA PURE
DO SFERMENTOWANIA OKOŁO 14% ALKOHOLU Z 6KG CUKRU

Zawiera specjalny rodzaj drożdży, który pozwala uzyskać wysoką zawartość alkoholu w nastawie, natomiast zmniejsza ilość produktów ubocznych fermentacji w porównaniu do innych drożdży. Zalecana temperatura fermentacji 25st.C (20 – 30st.C), czas fermentacji 3 – 4 dni.

Instrukcja:
6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Czas fermentacji 5 dni.
  • Temperatura pracy: 20-30°C
  • Temperatura optymalna: 25°C
  • Czas fermentacji: 4 dni
  • Wydajność: około 14% alkoholu z 6kg cukru
  • Waga netto: 100g
UWAGA DOTYCZY DROŻDŻY COOBRA
  • przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
  • przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
  • pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 litrów wody C min.30 litrowy fermentator.
  • nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).

Produkty Powiązane
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...