loadingimg

Wczytuję dane...
/
  • pl
  • en
  • de
  • cz
0 szt. / 
0.00 PLN
  • Szukaj
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA WHISKY YEAST
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena dostępna po zalogowaniu i aktywacji konta
  • Kod producenta: DEC6332
Produkty Powiązane
  • Opis produktu

DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA WHISKY YEAST
Z dodatkiem enzymu amyloglukozydazy czyli czynnika, który scukrza skrobię do cukrów prostych

Drożdże gorzelnicze Coobra Whisky Yeast to szczepy stosowane przez szkockie gorzelnie do produkcji whisky. Drożdże te tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową. Opakowanie na 25-30L nastawu.

Są to jedne z niewielu na rynku drożdży z dodatkiem enzymu amyloglukozydazy czyli czynnika, który scukrza skrobię do cukrów prostych. Jeżeli masz zboże np.: jęczmień, żyto, pszenżyto, kukurydzę, pszenicę, ryż, kasze wszelkiej maści, ziemniaki lub po prostu skrobię.

Instrukcja:
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia). Warto dodać 2-3 kg cukru celem podniesienia alkoholizacji nastawu.

UWAGA DOTYCZY DROŻDŻY COOBRA
  • przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
  • przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
  • pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 litrów wody C min.30 litrowy fermentator.
  • nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).

Produkty Powiązane