DROŻDŻE GORZELNICZE MOCKBA PURIFERM PRZEWIDYWANA MOC 21%
SPRAWDZONE I PRZETESTOWANE PRZEZ WIELU PRODUCENTÓW DOMOWYCH NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH!
Drożdże MOCKBA PURIFERM to popularne drożdże gorzelnicze – sprawdzone przez wielu producentów domowych napojów alkoholowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. MOCKBA to skrupulatnie skomponowana mieszanka zawierająca drożdże i pożywkę oraz cenne witaminy i mikroelementy. Fermentacja ma bardzo burzliwy przebieg, więc naczynie z nastawem nie może być szczelnie zamknięte. Nie wskazane jest użycie korka – najlepiej zostawić balon otwarty. Z kolei w przypadku pojemnika fermentacyjnego, wieczko nie może być dociśnięte. Drożdże charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na alkohol, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zacieru o mocy sięgającej 21%.
INSTRUKCJA
Rozpuścić 8kg cukru w gorącej wodzie (można dodać owoce), i dopełnić ciepłą wodą do 25l tak aby temperatura wynosiła (Od 18 do 24°C). Wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 18-24°C. Nie zamykać szczelnie fermentatora.