loadingimg

Wczytuję dane...
/
  • pl
  • en
  • de
  • cz
0 szt. / 
0.00 PLN
  • Szukaj
GLUKOZA KRYSTALICZNA 25KG
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena dostępna po zalogowaniu i aktywacji konta
  • Kod producenta: DEC2055X25
  • Realizacja zamówienia: 24

Produkty Powiązane
  • Opis produktu

Glukoza jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru.

Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych.

ZASTOSOWANIE:
-W produkcji piwa, wina przyspiesza fermentację
-Znakomicie poprawia bukiet aromatyczny wina, piwa i jego charakterystykę
-Odżywka wzmacniająca zalecana w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania
i wzmożonego wysiłku fizycznego
-Do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego,
deserów, lodów, napojów, przetworów owocowych
-W piekarnictwie glukoza krystaliczna używana jest do brązowienia
i przedłużający trwałość produktów

Produkty Powiązane
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...